Mijn naam is Louise Schalkoort,instructeur Eerstehulp en ARBO-adviseur. Ik leer ouders, vrijwilligers en beroepskrachten hoe te handelen bij ongelukjes en adviseer hoe deze voorkomen kunnen worden.Ook hoe de omgeving veiliger gemaakt kan worden. Dit doe ik voor het onderwijs, de kinderopvang, sportverenigingen, politie, brandweer, reddingsbrigades en zelfs voor hulpverleners van het Rode Kruis. Het is heerlijk om trainingen en workshops op locatie te geven in deze leuke en afwisselende baan! Wat kan ik voor ú betekenen?Start nieuwe EHBO kinder EHBO met erkend Rode Kruis certificaat !
De meeste ongelukken gebeuren in en om het huis, vaak in aanwezigheid van de ouders of oppas.
Weet u dan wat u moet doen ?


Regelmatig organiseren wij cursussen of workshops kinder EHBO.Onderwerpen die behandeld worden zijn o.a. :

  • reanimatie van de baby en het kind ( kan in een aparte workshop)
  • koortstuipen
  • bewusteloosheid
  • ademhalingsproblematiek
  • kleine ongevallen ( bloedneus, tand door de lip )
  • vergiftiging
De eerstvolgende cursussen worden weer in maart en april  bij ons georganiseerd.

Bent u geinteresseerd, neem gerust contact met ons op : 06-29437224, of kijk op www.rodekruis.nl, daar worden de gecertificeerde NRK cursussen op gepubliceerd.

Reanimatietrainingen


Wilt u leren reanimeren en de AED gebruiken. Binnenkort starten wij weer cursussen in Castricum. Voor meer informatie kunt u bellen met Louise Schalkoort 06-29437224


Op 2 juni doen wij mee met de landelijke dag van het Rode Kruis ! U kunt dan gratis deelnemen aan een workshop van 1 uur en daarna eventueel een hele cursus volgen. Houd de communicatie van Radio 10 in de gaten !
 
Workshops EHBO voor Scouting Nederland


Eind juli heb ik voor het Rode Kruis een workshop EHBO gegeven op Scoutinglandgoed Zeewolde. Een enthousiaste groep scouts leerde wat te doen bij de meest voorkomende ongevalletjes die op een kamp zouden kunnen gebeuren.


Het Rode Kruis heeft een EHBO module ontwikkeld voor SN. Ik mocht hiervoor de "persles" geven.
http://www.kijk.nl/sbs6/hartvannederland/videos/wD2VCKroUQiF/hart-van-nederland-laat#.WXz9uaX1qO8.facebookNieuw !!! Workshops EHBO bij sportletsels 

Sporten is leuk en gezond. Maar niet altijd, soms kan er iets misgaan met een teamgenoot of een toeschouwer langs de lijn. Handig als je op dat moment weet wat je moet doen. In de workshop EHBO bij sport ( 2,5 uur) worden de 7 meest voorkomende letsels in de sport behandeld. Interessant voor de sportvereniging of misschien nog aanvullen met andere letsels?

Wij verzorgen deze workshop bij u thuis, op de vereniging of op onze locatie. Binnenkort wordt het eerste Castricumse team getraind.

Ook verzorgen wij alle andere EHBO en BHV trainingen voor een officieel erkend certificaat, en workshops bijv. Baby & kind, senioren en reanimatie, of over onderwerpen waarin u ge√Įnteresseerd bent.

Wilt u meer weten en / of tegen een aantrekkelijke prijs een  workshop organiseren, neem dan gerust contact met mij op : 06-29437224 of louise@schalkoort.net

 

 
 


Reanimatie en gebruik van de AED !

Afgelopen week heeft het Rode Kruis veel aandacht besteed aan de reanimatie en gebruik van de AED. Ik mocht  voor hen meewerken aan een instructiefilmpje. Een opfrisje nodig, bekijk onderstaande video dan even ! U kunt u ook inschrijven voor een cursus !